INFO

Rodinný dům
Horní Bludovice /

Klient:

soukromý

Autor:

Ing. arch. Mgr. Karel Cieślar

Spolupráce:

Ing. arch. Jiří Michálek

Tvar a profil pozemku zásadně ovlivnil koncepci tohoto rodinného domu. Pozemek má obdélníkový charakter (orientace východ-západ), výškový rozdíl je cca 3m. Pro efektivní využití celé parcely byl dům umístěn co nejblíže k přístupové komunikaci. Z  hlediska dispozičního a užitného jsou ložnice situovány nad garáži a denní část (OP, K, JÍ apod. ) je výškově osazena v polovině výškového rozdílu mezi podlažími.
Po vyrovnávacím schodišti se dostaneme do 1.NP, kde se nachází hlavní obytný prostor domu. Obývací pokoj, kuchyň a jídelna vč. zimní zahrady jsou prostorově propojeny v jeden celek, aby bylo docíleno velkého a prosvětleného prostoru. Na tento prostor navazují další místnosti (ložnice, dětské pokoje) opět vyrovnávacím schodištěm.
Stavba je orientována tak, že okna obytných místností směřovaly převážně na jih a východ, aby byly místnosti dostatečně osluněny. Dům je řešen v nízkoenergetickém standartu.

Rodinný dům Rodinný dům Rodinný dům Rodinný dům Rodinný dům Rodinný dům Rodinný dům Rodinný dům Rodinný dům Rodinný dům Rodinný dům Rodinný dům